Suomalaisten televisionkatselu on muuttunut paljon aivan viime vuosina. Televisiota katsellaan monenkokoisilla laitteilla, aina älypuhelimen neljän tuuman näytöstä 80 tuuman älytelevisioon kotona.

 

Suomalaisten TV:n äärellä viettämä aika on kasvanut. Finnpanelin TV mittaritutkimuksen mukaan TV-ruutujen äärellä vietetty aika on kasvanut kymmenessä vuodessa yli 30 minuuttia.

Televisioruudun äärellä vietetty aika kasvussa

Televisiossa on voimaa: se tavoittaa jopa 84 prosenttia suomalaisista viikoittain. Finnpanelin tuoreet tv-tilastot kertovat, että suomalaiset viihtyivät vuonna 2022 television ääressä todella hyvin: televisiota katsottiin keskimäärin 3 tuntia 37 minuuttia päivässä, josta valtaosa
(2h 38min) vierähti tv-kanavien parissa. Nykypäivänä, kun ihmisten ajasta ja huomioista kilpaillaan
yhä enemmän, voidaan todeta, että kyse on merkittävästä lohkosta suomalaisten ajankäytössä.
Televisio on vahvasti massamedia.Vaikka tv-sisältöjä katsotaan nykyään monilla eri laitteilla, on myös isolta ruudulta katselu suosittua. Tv-talouksien ja vastaanotinten määrä Suomessa on viimeisen kymmenen vuoden aikana lisääntynyt, ja moni panostaa hyvälaatuiseen televisioon.
Katsojat arvostavat laadukasta katselukokemusta. Uusien laitteiden ja online-tv:n käytön lisääntyessä kohdentaminen helpottuu ja mainonnan mahdollisuudet monipuolistuvat.

Total TV vie 39% mediapäivästä

 

Näyttökuva 2023-05-23 150302

TV aika

Lähde: Finnpanel, TV-mittaritutkimus (yli 4-vuotiaat). Muu tv-ruudun käyttö sisältää esim. suoratoistopalvelut, vanhat tallenteet, pelaamisen sekä dvd- ja blueray-katselun.

 

TV:n viikkotavoittavuus eri ikäryhmissä, %

TV tavoittavuus 2022

Lähde: Finnpanel, TV-mittaritutkimus 2022