TV-mainonta tutkitusti toimii niin tunnettuuden rakentamisessa, brändimielikuvan vahvistamisessa, uuden tuotteen lanseerauksessa kuin alennusmyynnistä kertomisessa.

 

Yritykset käyttävät TV-mainontaa hyvin erilaisiin tarkoituksiin. Toiselle taktinen TV-spotti tuo vipinää alennusmyyntiin, toinen kertoo näyttävällä TV-kampanjalla täysin uudesta brändistä.

Syy TV-mainonnan tehokkuuteen on yksinkertainen. Kuva, ääni ja liike mahdollistavat tarinoiden kertomisen ja tunteisiin vaikuttamisen. Kun kohderyhmää puhutteleva viesti tavoittaa koko kohderyhmän nopeasti, vaikutus on taattu. TV-mainonnan kohdennuksella tavoitat tietyistä aihepiireistä kiinnostuneet kuluttajat niin lineaarisessa TV:ssä kuin online-tv:ssäkin.

Miksi TV-mainonta?

Luotettava ja turvallinen

Televisiomainonnan ostaja saa aina sovitun määrän kontakteja haluamistaan demografisista kohderyhmistä.

Televisiokatselun mittaaminen on luotettavaa ja läpinäkyvää. Suomessa mittaamisesta vastaa Finnpanel, jonka Total TV-mittaus on laajentanut TV-mittaritutkimuksen myös Yle Areenaan, mtv-palvelun, Ruudun ja Dplay:n mittaukseen. Mittaus yhdistää tiedot TV-mittaritutkimuksen paneeliperheistä ja TV-yhtiöiden videomittauksesta luotettavasti ja läpinäkyvästi.

Viime vuosina moni suuryritys on myös havahtunut siihen, että oman brändin mainos näytetään netissä valeuutisten tai vaikkapa ISIS-videon yhteydessä. Turvallinen mediaympäristö takaa, että brändi ei joudu hallitsemattomasti näkyviin arveluttavissa asiayhteyksissä.

Lähde: TV/Ad Nation, 2016, Ipsos Connect/Thinkbox

 

TV-mainonta on luotetuin mainosmuoto.

Television mainostuotteet vastaavat eri tarpeisiin

  • Spotti on mainos, jonka pituus voi vaihdella muutamista sekunneista jopa minuutteihin. Sopiva pituus riippuu mainostajan viestistä ja tavoitteesta. Spottimainontaa voi ostaa eri kohderyhmille muun muassa iän, sukupuolen ja kiinnostuksen mukaan.

  • Katkopromootio koostuu isosta määrästä lyhyitä viestejä. Sillä haetaan nopeaa kiinnostuksen herättämistä halutussa kohdeyleisössä. Katkopromootiota voidaan käyttää esimerkiksi spottimainonnan rinnalla lanseerauksen tehostamiseksi ja myyntipiikin saamiseksi.  

  • Split Screen näkyy lopputekstien aikana. Siinä mainostajan viesti ja ilme integroidaan jakamaan ruutua lopputekstien kanssa.

  • Tickerit ja overlay toimivat ohjelman aikana aktivoivana viestinä. Tikkeri on myös uutislähetyksistä tuttu, kuvan päälle tuleva kuva tai teksti. Myös muuta brändikuvastoa voi käyttää ohjelman aikana (overlay).

  • Ohjelmayhteistyö yhdistää ohjelman ja brändin arvomaailman tehokkaasti. Ohjelmayhteistyöllä asiakkaan tuotemerkki näkyy toistuvasti valitulle kohderyhmälle, usein koko ohjelmakauden ajan.

  • Tuotesijoittelu on ohjelmayhteistyön perusmuoto, joka räätälöidään mainostajalle. Tuotesijoittelussa näkyvyys on osana ohjelman sisältöä.

  • Promootiot (kanavailme, katkot, jatkuu-tunnisteet) näkyvät osana kanavailmettä muun muassa mainoskatkojen jatkuu-tunnisteina.

Kiinnostuitko? Lataa maksuton oppaamme TV-mainonnan perusteista.

TV-mainonnan perusteetOlemme koonneet oppaan, mistä löydät perustietoja vaikuttavasta TV-mainonnasta. Saat oppaasta ideoita ja inspiraatiota TV:n hyödyntämiseen.

Täytä lomake ja lataa opas!