TV:n katselussa iso kasvu – erityisesti alle 55-vuotiaiden tavoittavuus nousi.

• Suomalaiset viettävät nyt TV:n parissa entistä enemmän aikaa, viikolla 12 peräti 3 tuntia 32 minuuttia päivittäin.
• Kaupallista televisiota katsotaan noin viidenneksen enemmän vuotta aiempaan verrattuna.
• Etenkin 25–54-vuotiaat katsojat kuluttavat nyt kaupallisen television sisältöjä. Viikolla 12 kaupallinen televisio tavoitti heistä 89 prosenttia.

Kaupallisen television katseluminuutit kasvoivat viikolla 12 jopa 17,7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. 25–54-vuotiaat katselivat kaupallisen television sisältöjä reilun viidenneksen enemmän kuin vuotta aiemmin, keskimäärin 1 tunti ja 48 minuuttia päivässä.

”Moni suomalainen kääntyy hämmentävässä tilanteessa television puoleen. Luotettavan uutissisällön lisäksi suomalaiset hakevat televisiosta viihdettä ja rentoutumista, etenkin kotimaiset viihdeohjelmat kiinnostavat”, sanoo Anna Lujanen, Screenforce Finlandin toiminnanjohtaja.

Sama ilmiö on nähtävissä useassa maassa. TV:n katselu on noussut 10–20 prosenttia eri puolilla Eurooppaa.
TV:n äärellä ovat nyt etenkin 25–54-vuotiaat. Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen mukaan kaupallinen televisio tavoitti viikolla 12 peräti 89 prosenttia 25–54-vuotiaista. Yli 4-vuotiaista suomalaisista kaupallinen televisio tavoitti 86,4 prosenttia.
Koronakriisi mietityttää mainostajia. Kaikkien suomalaisten arki on mullistunut. Poikkeustila ei kuitenkaan ole ikuinen. Monien tuotteiden kulutus on tauolla, mutta samaan aikaan suomalaiset kuluttajat suunnittelevat kodinlaittoa sekä haaveilevat matkoista ja ravintolassa syömisestä.

”Suomalaisten arki on muuttunut, mutta kulutus ei ole loppunut. TV tarjoaa brändeille ainutlaatuisen mahdollisuuden tavoittaa suomalaiset kriisiaikoinakin. TV on tunnemedia, jonka muistijälki kestää tutkitusti huomattavasti muita medioita pidempään”, sanoo Lujanen.

Lähde: Finnpanel Oy, vko 12/2019 vs 2020, TV -mittaritutkimus

 

korona vko 12

 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!