Vaikuttavatko kaikki videomainokset, jotka näytetään ennen varsinaista videosisältöä, samalla tavalla kanavasta riippumatta? Saksalainen SevenOne Media tutki, mikä on mainosympäristön vaikutus videomainosten tehoon. 
 
Tutkimuksen aikana tutkijat esittivät identtiset mainokset Joyn- ja ProSieben.de-sivustoilla, kumpikin tunnettuja BVOD-kanavia, sekä vertailun vuoksi Youtuben maksuttomien sisältöjen yhteydessä. Tulokset osoittavat, että mainosympäristöllä todella on selvä vaikutus videoiden tehoon. 

  • BVOD-ympäristöt saivat testiryhmissä myönteisemmät arviot ja ne koettiin myös luotettavampina. 
  • Youtube-mainokset olivat testiryhmien mielestä ärsyttävämpiä ja moni oli sitä mieltä, että niitä oli liian paljon. 
  • BVOD-ympäristössä mainokset herättivät enemmän huomiota, niillä oli suurempi vaikutus, ja ne muistettiin paremmin jo ensimmäisen katselukerran jälkeen. 
  • Samat mainokset arvosteltiin eri tavoin eri ympäristöissä: BVOD-kanavissa mainokset saivat paremmat arviot kuin Youtubessa. 
  • Myös mainostetut tuotteet koettiin miellyttävämmiksi BVOD-ympäristössä. 

 Youtuben ainoaksi vahvuudeksi mainittiin personoidut sisällöt. Samalla kuitenkin Youtube-mainokset aiheuttivat ärtymystä, koska ne häiritsivät polkua valittuihin sisältöihin.  

Vaikka brändimielikuva koostuu aina monesta tekijästä, oli BVOD-ympäristöllä jokseenkin myönteinen vaikutus myös mainostettuihin brändeihin. 

Tulokset ovat hyvin linjassa Screenforcen aiempien tutkimusten kanssa, joissa on tarkasteltu mainosympäristön vaikutusta mainonnan tehoon.

Lataa tutkimus täältä. 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!