• Myynti- ja markkinointidataa analysoinut jättitutkimus paljastaa, että Total TV -mainonta tuo parhaan tuoton sijoitetulle mainoseurolle. Total TV yhdistää lineaarisen television ja netti-TV:n tavoittavuuden.
  • Lyhyellä aikavälillä Gigantin Total TV -mainontaan sijoittama euro toi 6 euroa ja pitkällä aikavälillä 17 euroa liikevaihtoa. 
  • Ohjelmistoyhtiö Sellforte tutki Gigantin myyntiä ja markkinointia Screenforce Finlandin toimeksiannosta. Tutkimus perustuu kahden vuoden kuit
    tirivitasoiseen myyntidataan. 

Total TV -mainontaan sijoitettu raha tuo parhaan tuoton mainoskanavista. Tämä käy ilmi ROMI-mallinnuksiin erikoistuneen ohjelmistoyhtiö Sellforten Gigantille tekemästä mainonnan vaikuttavuusanalyysistä. 

Jokainen Total TV -mainontaan sijoitettu euro toi lyhyellä aikavälillä Gigantille kuusi euroa liikevaihtoa. Pitkällä aikavälillä Total TV -mainontaan sijoitettu euro toi 17 euroa liikevaihtoa. Suoran vaikutuksen lisäksi Total TV -mainonta lisäsi merkittävästi suoraa liikennettä verkkosivuille ja hakukoneiden kautta.

Total TV -luvut sisältävät lineaarisen television ja bränditurvallisten netti-TV-palveluiden luvut. Vaikka lineaarinen televisio on yhä ylivoimaisesti suosituin tapa kuluttaa TV-sisältöjä, seuraa moni suomalainen suosikkisarjojaan TV-yhtiöiden netti-TV-palveluista.

”Käytämme TV-mainontaan huomattavan osan markkinointibudjetistamme, koska se luo tehokkaasti kysyntää. Alamme on erittäin kilpailtu ja hektinen, ja meille on todella tärkeää tietää markkinointi-investointien tuotto. Markkinoinnin tehokkuutta voi kasvattaa vain oikealla tiedolla”, Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelä sanoo.

Moni markkinoija katsoo yksittäisten kampanjoiden yksittäistä lukua, jolloin brändin vaikutus unohtuu. Screenforce Finlandin toiminnanjohtaja Anna Lujanen sanoo, että Gigantti yhdistää TV-tekemisessään taitavasti taktisen ja brändillisen mainonnan. 

”Bränditekemisen aikajänne mitataan vuosissa, mutta taitavasti tehtynä taktinen mainonta toimii myös brändinrakentajana sekä välittömänä myynnin kasvattajana. Gigantti on yksi Suomen suurimpia mainostajia, ja tutkimuksen tulokset antavat varmasti ajattelemisen aihetta moneen kulmahuoneeseen”, sanoo Lujanen.  

Sellforten Gigantin datasta Screenforce Finlandin toimeksiannosta tekemä tutkimus on eurooppalaisittain ainutlaatuisen tarkka. Valtavan datamäärän avulla se huomioi muun muassa alennusten vaikutuksen ja sisäänheittotuotteiden oheismyynnin vaikutuksen.

”Suomessa moni markkinointipäätös tehdään yhä mutulla tai vain pehmeillä mittareilla. Ja jos myyntiin pohjautuvat analyysit on tehty siiloutuneesti ja vain ylätason datalla, uhkaavat tulokset jäädä suppeiksi ja vaikeasti hyödynnettäviksi. Tällöin mainosinvestoinnit voivat ohjautua huonosti tuottaviin kanaviin. Tässä tutkimuksessa data scientistimme pureutuivat tarkasti siihen, mikä kanava todella vaikuttaa myyntiin ja kuinka paljon”, Sellforten customer success director Tuomas Matilainen sanoo.

Näin tutkimus tehtiin 

  • Tutkimus vertasi kahden vuoden ajalta kerättyä yli kymmentä miljoonaa kuittiriviä kaikkeen Gigantin markkinointi- ja mediadataan.
  • Sellforten koneoppimiseen perustuva ROMI (Return on Marketing Investment) -analyysi erotteli markkinoinnin ja tarjousten tuoman lisämyynnin perusmyynnistä.
  • Tutkimus on tehty kansainvälisesti poikkeuksellisen tarkan datan pohjalta, sillä kuittidatan lisäksi se huomioi muun muassa jokaisen Gigantin tekemän hinnanalennuksen vaikutuksen. 

Lisätiedot:

Anna  Lujanen, toiminnanjohtaja, Screenforce Finland, 040 527 4734, anna.lujanen@screenforce.fi

Tuomas Matilainen, customer success director, Sellforte Solutions Oy, 040 837 6386, tuomas@sellforte.com

Sami Särkelä, markkinointijohtaja, Gigantti Oy, 040 555 3744, sami.sarkela@gigantti.fi

 

Lataa tutkimus täällä

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!