Taloudellisessa turbulenssissa markkinoijilla on todennäköisesti kovat paineet vähentää mainoskustannuksia. Kuitenkin tutkimukset osoittavat, että mainoskulujen leikkaaminen vaikuttaa suuresti sekä brändin hyvinvointiin että liiketoiminnan tuloksiin. 

Tässä lyhyiden videoiden sarjassa Les Binet, adam&eve DDB:n Group Head of Effectiveness, jakaa vinkkejä siitä, miten voit mukauttaa markkinointistrategiaasi ja optimoida mainosinvestointien tuoton. Jokaisell videolla tarkastellaan yhtä viidestä tekijästä, joita meidän kaikkien tulisi miettiä: 1) kasvunäkymät, 2) voittomarginaalit, 3) mainoskustannukset, 4) riski ja 5) mainonnan tehokkuus. Lähde: Thinkbox.

Peter Field on tehokkuusasiantuntija ja tutkija, joka on perehtynyt siihen, mitä mainonnalle tapahtuu taantumassa. Tässä Fieldin neuvot brändeille. 

  1. Älä paina paniikkinappulaa ja vedä tuotemainontaa pois, ellei yrityksen lyhyen aikavälin selviytyminen ole siitä kiinni.
  2. Vastusta painetta vaihtaa brändimainonta pelkkään aktivointiin. Se ei ole kovin järkevää edes lyhyellä aikavälillä. Usein brändit saattavat huomata, että asiakkaat eivät ole haluttomia ostamaan, he eivät vain yksinkertaisesti pysty ostamaan.
  3. Säilytä näkyvyyden osuus ainakin markkinaosuutesi tasolla (SOV = SOM). Seuraamalla kilpailutoimintaa voit ehkä pienentää budjettiasi, jos muut leikkaavat omaansa. Ole kuitenkin valmis sopeutumaan nopeasti kilpailutilanteen kehitykseen.
  4. Harkitse näkyvyyden kasvattamista. Taantuma on tilaisuus investoida edullisempaan pitkän aikavälin kasvuun.
  5. Älä hylkää nykyistä brändikampanjaasi, ellei se ole asiakkaiden mielialan kannalta epäsuotuisa. Jatkuvuus voi olla arvokkaampaa ja rauhoittavampaa kuin muutos.
  6. Älä pelkää tunteisiin vetoavaa brändimainontaa taantuman aikana. Varmista kuitenkin, että se sopii asiakkaiden mielialaan. System1:n tutkimustulokset tukevat sellaisen mainonnan käyttöä, joka osoittaa inhimillisyyttä lämpimyyden, anteliaisuuden ja huumorin kautta. 

Field varoittaa lisäksi, että mainosbudjettien ja SOV:n leikkaaminen taantuman aikana on riskialtis strategia. Kustannusten leikkaaminen voi tuoda jonkin verran helpotusta lyhyellä aikavälillä, mutta siitä seuraava markkinaosuuden menetys on vaikeaa ja kallista saada takaisin elpymisen aikana. 

Fieldin laajalti referoidussa vuoden 2008 taantumaa käsitelleessä tutkimuksessa havaittiin myös, että ESOV:iin (Excess Share of Voice) investoineet tuotemerkit saivat viisi kertaa enemmän erittäin suuria liiketoimintavaikutuksia (voittoon, hinnoitteluun, levinneisyyteen jne.) ja 4,5 kertaa enemmän vuotuista markkinaosuuden kasvua. 

Lähde: https://thinktv.ca/post/marketing-during-a-crisis/

Tutkimuskooste (The Global TV Group)

Enemmän tutkimuksia ja tärkeitä vinkkejä teidän avuksenne on koonut The Global TV Group, johon myös Screenforce FInland kuuluu. Lataa tästä!

Global-tv-group

Lukuvinkit: 

Building brand equity in an economic downturn: five tactics beyond numbers (WARC)

Mark Ritson vinkit markkinoijalle (Marketing Week)

What happens when I stop advertising (WARC)

Don’t cut your marketing budget in a recession (Harvard Business Review)

Can advertising drive incremental results during high inflation? a cross-category analysis (WARC)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!