MTV on palkinnut mainostajia, jotka ovat luoneet vaikuttavaa kasvua laajan tavoittavuuden markkinointia hyödyntäen. Maikkari julkaisi tammikuun lopussa kuusi tällaista Kasvukeissiä.   

Monipuolinen mediaympäristö on valttia tuloksen tekemisessä. Palkituista kampanjoista puolet hyödynsi reaaliaikaisen ja online-TV:n yhdistävää Total TV -mainontaa.   

Toisaalta myös ”pelkkä” reaaliaikainen televisio suurten yleisöjen tunnemediana voi olla menestyksen mahdollistaja.  

Esimerkiksi Alentaja pinkaisi haastaja-asemasta kolesterolia alentavien levitteiden markkinajohtajaksi laajasti tavoittavalla televisiomainonnalla. Myyntivolyymi kasvoi katkokampanjoiden myötä välittömästi peräti 90 prosenttia vuodentakaiseen ajanjaksoon verrattuna. 

”Vaikuttavalla massamedialla tehtiin brändi tutuksi isommalle yleisölle ja kasvatettiin myyntivolyymia. Kysynnän kasvaessa Alentajaa valmistettiin tehtaalla jopa ylitöinä”, Bunge Finland Oy:n Marketing Director Nordic Anri Saarinen sanoo MTV:n Kasvukeissi-sivustolla. 

Ohjelmayhteistyö toi toivottuja tuloksia Billysille ja Moi Mobiilille 

Nuorisolle kohdennettu YouTube -mainonta oli kyllä kasvattanut Billysin tunnettuutta, muttei kulutusta. Brändi halusi tavoittaa myös nuorten vanhemmat eli ostopäätöksistä oikeasti vastaavat henkilöt.  

Ohjelmayhteistyö suositussa Suurmestari-ohjelmassa TV:ssä, online-TV:ssä sekä digissä tavoitti koko perheen. Se kasvatti Billysin myyntiä kampanjan aikana mukavat 16 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. 

”Tuotteen hyvä jakelupeitto yhdistettynä laajasti tavoittavaan televisiomainontaan voi tehdä merkittävän kasvun myös tuotteelle, joka on ollut Suomen markkinoilla jo 30 vuotta", Dafgårdsin maajohtaja Kimmo Loppi sanoo. 

Teleoperaattorimarkkinoiden haastajabrändi Moi Mobiili taas halusi nostaa mainontansa huomioarvoa ja rakentaa erottuvaa brändipositiota. Tähän ei pelkkä digimainonta ollut aiemmin pystynyt.  

Kun Moi alkoi tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä Putouksen ja Masked Singer Suomen kaltaisissa laajasti tavoittavissa MTV:n ilmiöohjelmissa, sen tunnettuus ja myynti kasvoi. Vaikutus näkyi vielä yhdeksän viikkoa kampanja-ajan jälkeen. Moi ei ole saavuttanut vastaavaa tulosta muilla medioilla 

”Vaikka liittymämme myydään vain verkkokaupasta, pelkällä digimarkkinoinnilla ei pystytä luomaan kysyntää tai muovaamaan mieltymyksiä ja mielikuvia niin kuin televisiolla - näiden yhteispeli on kaiken A ja O”, Moi Mobiilin myynti- ja markkinointijohtaja Ulla Koivula sanoo. 

Tunnettuutta ja lisämyyntiä Total TV:stä 

Kaksi palkituista, Lääkärikeskus Aava ja sähköyhtiö Oomi, hakivat haastaja-asemassa lisää tunnettuutta Total TV:n avulla – ja onnistuivat hienosti.  

Aavan top of mind -tunnettuus kasvoi kampanjan aikana täydet sata prosenttia. Vaikuttava mainonta kasvatti myös spontaania muistamista 46 prosenttia. Samalla Aavan orgaaninen kasvu kiihtyi toimialan keskivauhtia nopeammaksi.  

”Matala tunnettuus on oston este. Top of mind -tunnettuuden kasvattaminen pitkällä aikavälillä vaatii tunnesiteen luomista, johon liikkuva kuva on erinomainen keino”, Aavan markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauli Waroma sanoo. 

Oomi peräti tuplasi tunnettuutensa monikanavaisella kampanjalla. Merkittävä osa kampanjaa oli laajasti tavoittava ja ajallisesti kohdennettu Total TV -kokonaisuus MTV:llä. Samalla myynti kehittyi niin yritys- kuin kuluttajapuolella kaikissa tuotteissa. 

Kokonaisuuteen kuului vahvaa taktista katkomainontaa television puolella ja RBS- eli kelluvaa ohjelmayhteistyötä. Top of mindia taas pidettiin yllä mtv-palvelussa valtakunnallisella ja alueellisella videomainonnalla, jota kohdennettiin myynnillisesti tärkeisiin ajankohtiin.  

”Tämän päivän markkinoinnissa asiat tehdään monikanavaisesti. TV-mainonnan rooli brändimielikuvan rakentamisessa on yksi tärkeimmistä, ja se tukee todella hyvin myös digitaalista myyntiä”, Oomin Head of Brand Isko Lappalainen sanoo. 

Autokauppa Saka lähti rohkeasti hakemaan lisämyyntiä koronan vuoksi laskevassa markkinatilanteessa. Total TV -brändikampanja näkyi vahvasti televisiossa ja mtv-palvelussa. Myös digikanavia hyödynnettiin monipuolisesti.  

Mainoksissa ei näkynyt lainkaan autoja – Saka kun markkinoi kokonaisvaltaista palvelua. Kampanja erottui joukosta ja toimi halutusti. Käytettyjen autojen myynti kasvoi yli 55 prosenttia, ja seuraavassakin kampanjassa yli 25 prosenttia. 

”Brändikampanjaa ei koskaan tule tehdä yksin, vaan on varmistettava, että digikanavat kotiuttavat brändikampanjan herättämän kiinnostuksen. Laajan tavoittavuuden brändikampanjat TV:ssä tehostivat merkittävästi digitaalisen markkinoinnin tuloksia ja sitä kautta myyntiä. Kampanjoiden vaikutukset ovat näkyneet pitkään ja myös sesonkien ulkopuolella”, Saka Finland Oy:n markkinointipäällikkö Saara Rimpiläinen sanoo. 

Lähde: MTV Kasvukeissit


Haluatko oppia lisää TV-mainonnasta? Lataa tästä TV-mainonnan perusteiden opas.

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!