Media Equivalence Study Video -tutkimuksessa mitataan videomainonnan vaikuttavuutta eri alustoilla, kuten TV, YouTube ja Facebook. Tulokset osoittavat, että vaikka jokaisen videoalustan mainoksesta jää merkittävä muistijälki ja saavutetaan laaja peitto, TV on kaikista formaateista ylivoimaisesti tehokkain. Lisäksi, tutkimus näyttää, että TV voi parantaa YouTube -mainonnan muistijälkeä, jopa tuplaten mainonnan vaikutusta.

Mainoksesta muodostuu television avulla kahdenverroin vahvempi mielikuva, verrattuna mainokseen, jota näytetään vain yhdessä kanavassa. Televisio yhdistää tehokkaimmin median ja mainonnan voimat.

 

Lisätietoa tutkimuksesta:

 

 

 

Havainnot: Media Equivalence Study

  • Videomainonta parantaa mainonnan tehokkuutta kaikilla mittareilla, erityisesti mainoksen muistijälkeä ja spontaania bränditietoisuutta.

  • Samalla mainosformaatilla voi tuplata mainoksen vaikutusta kussakin kanavassa, kun lisää mainoksen useampiin eri kanaviin.

  • Parhaan spontaanisen mainonnan muistijäljen saavuttaa, kun käyttää mainontaa useassa eri TV-formaatissa.

Videomainonta on erittäin tehokasta, toteaa tutkimus keskeisimpänä tuloksena. Kyseinen tutkimus on ensimmäinen laatuaan. Se arvioi videomainonnan vaikutusta tiedotusvälineenä, huomioiden mainonnan altistumisen ja toistokerrat sekä miten vaikutus muuttuu videoalustoja ja yhdistelmiä vaihdettaessa. Tutkimuksen toteutti Facit Research yhteistyössä Mediaplus Groupin, SevenOne Median ja Google Saksan kanssa.

 

TV reinforces TV

 

Havainnot: The In-home Video Study

Videon kulutusta kotona mittaava tutkimus mittaa sisällön vaikutusta ja muutoksia katselijoiden tunnetiloissa, kun vaihdetaan TV -formaatista toiseen. Tulokset kertovat suurista eroista tavassa seurata sisältöä ”lean forward sekä lean back”, joka liittyy kykyymme omaksua näkemäämme ja on keskeistä juuri mainonnan muistijälkeä mitatessa. Sen mukaan TV ja VOD (suoratoistopalvelut) ovat tasapainoisin tapa aktivoida katsojaa. ”Lean forward” ympäristössä katselun tunnetilat koetaan vähemmän vahvana (esim. Facebook ja YouTube), jossa mainoksen omaksuminen merkittävästi laskee.

 

Havainnot: Video Impact Study

Tavoitteena oli verrata televisio- ja verkkomainontaa aidossa arjessa. Tärkeänä havaintona nousee videomainonnan teho bränditietoisuuden lisäämisessä sekä huomattava noste myynnin suhteen. Eritoten myynnin kohdalla lineaarinen televisio on paras vaikuttaja. Tulokset painottavat TV:n ainutlaatuista voimaa yhdistää saavutettavuus ja vaikutus.


 

Brand effects

 

Koko tutkimuksen tulokset voi ladata täältä.

Lisää tutkimuksesta: https://www.serviceplan.com/en/news/study-media.html

 

Source: Gerald Neumüller, Director Research, SevenOne Media (EGTA Marketing Intelligence Meeting, Budapest 2019).

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Discovery Networks Finland ja Fox Networks Group. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää samasta aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!