McDonald’s valittiin Vuoden mainostajaksi Voitto-gaalassa. Palkinnon jakoi Screenforcen hallitus. Kiitosta sai erityisesti se, miten McDonald’s hyödynsi poikkeusvuoden kasvun Total TV:n katselussa ja kertoi vaikuttavasti vahvuuksistaan haastavana poikkeusvuonna.  

Kun Suomi meni säppiin, McDonald’s päätti yhdessä yrittäjien kanssa, että yritys pärjää koronasta huolimatta. Kylmäpäisesti se päätti olla tinkimättä markkinointipanostuksista pandemiasta huolimatta. 

”Ulosmyynti on meillä muutenkin isossa roolissa. Keväällä huolehdimme, että ravintola oli turvallinen paikka henkilökunnalle ja asiakkaille sekä painotimme markkinoinnissa autokaistaa ja McDeliveryä. Muuten pidimme markkinointisuunnitelman ennallaan ja lanseerasimme muun muassa suunnitellut kampanjahampurilaiset korona-aikaan sopivilla muokatuilla sisällöillä”, McDonald’s Suomen markkinointijohtaja Mats Nyström sanoo. 

Ekonometrinen mallinnus ei valehtele: TV on tehokkain 

McDonald’s hyödyntää ekonometrista mallinnusta selvittääkseen, miten sijoitetut mainoseurot poikivat myyntiä. Tutkimus osoittaa, että liikkuva kuva kasvattaa tehokkaasti kysyntää. Sen vuoksi McDonald’s myös panostaa siihen erittäin vahvasti.  

 ”Mainonnan mittaus on meille erittäin tärkeää, koska käytämme McDonald’s-yrittäjien rahoja. Tulokset puhuvat puolestaan: Total TV-mainonta toimii erittäin hyvin”, Nyström sanoo. 

Normaalioloissa 87 prosenttia suomalaisista katselee televisiota viikoittain. Viime vuonna suomalaiset katsoivat televisiota keskimäärin 2 tuntia ja 47 minuuttia päivässä. Maalis-huhtikuussa TV:n katselu lisääntyi jopa yli 20 prosenttia, kun suomalaiset janosivat tietoa ja viihdettä. 

Screenforcen Gigantille teettämän tutkimuksen mukaan Total TV -mainontaan sijoitettu euro toi parhaan tuoton kaikista kanavista. Gigantille jokainen euro toi lyhyellä aika välillä kuusi euroa ja pitkällä aikavälillä 17 euroa liikevaihtoa.  

Isot voitot euroissa ja mielikuvissa 

Vahva panostus markkinointiin kannatti. Viime vuonna McDonald’s teki historian kaikkien aikojen myyntiennätyksen Suomessa. Verollinen myynti nousi 6,3 prosenttia 218,7 miljoonaan euroon. Samalla McDonald’sin markkinaosuus nousi ensimmäistä kertaa pikaruokasektorin ykköseksi.  

”Oikeastaan koko viime vuosi on reippaasti parantanut meidän kaikkia relevantteja brändiattribuutteja. Olemme parantaneet markkinointitekemistä todella, todella paljon”, Nyström sanoo.  

Markkinoinnissa vuosi oli vauhdikas. Esimerkiksi mainosfilmit piti katsoa tarkalla silmällä, että ne toimivat kulloinkin voimassa olevassa tilanteessa. McDonald’sin mainoksissa kaveriporukka on syönyt hampurilaisia niin Teamsissa kuin ravintolassakin.

 ”Tässä on ollut paljon tasapainoilua, mutta olemme oppineet toimimaan hyvin ja ketterästi nopeasti muuttuvassa tilanteessa. Kyllä siitä kertoo jo se, miten paljon kuluttajien meitä kohtaan tuntema luottamus ja brändimielikuva ovat poikkeusvuonna parantuneet”, Nyström sanoo.

Lue lisää TV:stä ja TV-mainonnan mahdollisuuksista markkinoinnissa.  

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!