Elämme median murroksen aikaa. Globaalien suoratoistopalveluiden rakenteet muuttuvat nopeasti ja tilaajamallit ovat ennenäkemättömässä murroksessa. Suoratoistomarkkinan tilaajamäärien saturoituessa yhtiöt ovat siirtyneet tarjoamaan myös mainosrahoitteisia tilausmalleja, joka tulee johtamaan tulevaisuudessa suoratoistomainonnan selkeään kasvuun.

Vuosittaisessa raportissa on luvassa on myös faktaa television vaikuttavuudesta ja huomaamisesta.

Mainonnan huomaaminen on entistä tärkeämpää. Brändien on yhä haastavampaa päästä toivottuihin tuloksiin mainonnalla, koska kuluttajat valikoivat entistä tarkemmin mihin huomionsa suuntaavat. Mainostajan näkökulmasta televisiomainonta kiinnittää katsojan huomion erityisen tehokkaasti, ja huomio säilyy pidempään verrattuna muihin medioihin. 

Vaikka kilpailu ihmisten vapaa-ajan käytöstä käy edelleen kiivaana, kasvoi kaupallisen television osuus viime vuonna kokonaiskatselusta. Finnpanelin tilastojen mukaan suomalaiset viihtyivät vuonna 2023 television ääressä pitkään: televisiota katsottiin keskimäärin 3 tuntia 31 minuuttia päivässä, josta valtaosa (2h 28min) vierähti tv-kanavien parissa.

Kiinnostava ja ajankohtainen suomalaista tv-toimialaa käsittelevä raportti avaa suomalaisen kaupallisen television kuulumiset. Nyt kaikki tuoreet tiedot ja luvut  Kaupallinen televisio Suomessa 2023 -julkaisusta.

Download the English version here!

 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!