Maailman TV-päivää vietetään tänä vuonna tiistaina 21.11.2023


Maailman televisiopäivän 27. kerran järjestettävän tapahtuman painopisteenä on saavutettavuus ja television sitoutuminen siihen, että se on kaikkien saatavilla. Televisio on käytettävissä milloin tahansa, missä tahansa ja millä tahansa laitteella, mutta sen pitäisi olla yhtä lailla kaikkien saatavilla riippumatta henkilön näkö- tai kuulokyvystä. Sitoutuminen laajempaan osallisuuteen ja saavutettavuuteen on TV-ohjelmasisällön osalta tärkeää. Suomessa tv -yhtiöt Sanoma ja MTV äänitekstittävät lähes kaikki vieraskieliset tv-ohjelmat ja ohjelmatekstitys on tarjolla lähes kaikissa kotimaisissa ohjelmissa.

Televisiota voi nykyisin katsoa missä ja milloin tahansa, millä tahansa laitteella, isolta tai pieneltä näytöltä, reaaliajassa tai suoratoistona. TV kehittyy ja kulkee jatkuvasti ajassa mukana. Se tavoittaa laajat yleisöt, mutta mahdollistaa myös yksilölliset kokemukset. 

Katso tästä juhlapäivän kunniaksi tehty video:

 


YK:n julistamaa Maailman TV-päivää on vietetty vuodesta 1996 lähtien. Päivän tavoitteena on juhlistaa television vaikuttavuutta ja yhteiskunnallista merkitystä.

 

Lisää infoa: http://www.worldtelevisionday.com

welovetv

 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!