Tervetuloa jälleen monikanavaisen tv-mainonnan tuoreimpien tietojen ja trendien pariin! Luvassa on huhtikuun ajankohtaisia aiheita maailmalta.

Ennen koosteeseen syventymistä vinkataan media- ja mainosalan kommentaattorin ja kriitikon Bob Hoffmanin ajatuksia herättävästä kirjasta, Inside The Black Box: How marketers waste billions on online advertising. Kirja avaa näkymän mainoshuijauksien yleisyyteen alalla sekä antaa vinkkejä ohjelmallisen mainontaan. Lataa kirja ilmaiseksi täältä.Nyt vuorossa tuhdisti inspiraatiota ja infoa aina tekoälyn käytöstä, mainonnan vaikuttavuudesta ja huomiotutkimuksista mainonnan vastuullisuuteen. Oletko valmiina?


  • Thinkbox on päivittänyt tunnetun  tutkimuksensa (Profit Ability study, 2018). Uusi tutkimus on julkaistu nimellä "The New Business case for Advertising", jossa käsitellään mainostamista kysynnän mukaan. Tämä laaja tutkimus kokoaa yhteen Ebiquityn, EssenceMediacomin, Gain Theoryn, Mindsharen ja Wavemakerin tietokannat luoden tähän mennessä kattavimman analyysin mainonnan vaikuttavuudesta. Analyysissä tutkittiin 1,8 miljardin punnan arvosta mediamainontaa, 141 eri brändiltä ja 14 kategoriasta. Lataa tulokset täältä. Aiheesta on lähitulevaisuudessa luvassa myös lisää verkkokeskustelua.

  • Tekoälyn nopea kehitys on herättänyt media- ja mainosmaailmassa innostusta, mutta myös epävarmuutta. Egta onkin äskettäin julkaissut aiheesta katsauksen, The Age of AI: Implications & Early Opportunities. Sukella tähän ajankohtaiseen ja tuoreeseen julkaisuun, joka kertoo tekoälyn vaikutuksista, mahdollisuuksista sekä strategisesta integroinnista monialustaisille TV-liiketoiminnoille. Lue katsaus täältä.

  • Huomio (attention) on ja pysyy edelleen alallamme kuumana puheenaiheena. Ranskan kaupallisen television etujärjestö SNPTV on julkaissut uuden katseenseurantatutkimuksen yhteistyössä Mediamento & Xpln.ai:n kanssa. Ei ole yllätys, että television iso ruutu (big screen) nousee tutkimuksessa huomion tärkeimmäksi vaikuttajaksi. Tutustu tutkimuksen löydöksiin täältä.

  • European Audiovisual Observatory on julkaissut raportin Euroopan parhaista AV-alan toimijoista. Raportissa avataan AV-teollisuuden rakennetta Euroopassa ja tuodaan esille sen liiketaloudellisia ja suorituskykymittareita, jotka ovat tärkeitä audiovisuaalisilla markkinoilla. Lataa raportin tuorein painos täältä.

  • Tiesitkö, että Yhdysvalloissa kahdeksan kymmenestä suoratoiston käyttäjästä tavoitetaan mainostuettujen sisältöjen kautta? VAB tarjoaa kattavan päivityksen markkinointisuunnitelmiin vaikuttavista suoratoistotrendeistä. Jotta pysyt kartalla suoratoiston mainonnasta, kannattaa tutustua raporttiin ”15 Need-to-Know Streaming Trends”. Lisäksi VAB tarjoaa katsojakokemusta, asiakastoimintaa ja -hankintaa sekä asiakaspoistumisen vähentämistä pohtivan kirjoituksen ”6 Key Ingredients to Success in Streaming

  • Television digitaalisen tulevaisuuden syöksyessä kohti mainosalaa, kannattaa tutustua Innovidin viimeisimpiin CTV:tä koskeviin (connected TV) oivalluksiin. CTV Advertising Insights Report toimii datavetoisena lähteenä oivaltaville CTV-suorituskykytrendeille. Kiinnostuitko aiheesta? Raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä.

  • FreeWheelin tuorein Video Marketplace Report syventyy siihen, kuinka sisällön omistajat ja jakelijat voivat parhaiten hyötyä taloudellisesti laadukkaalla digisisällöllä. Raportti avaa myös videomainonnan trendejä vuoden 2023 loppupuolelta. Luvassa aiemman raportin tarjoamia löydöksiä ja oivalluksia yhdistettynä tuoreisiin Euroopasta ja Yhdysvalloista poimittuihin havaintoihin. Lataa raportti

  • egta:n tv-johtaja Anne-Laure Dreyfus-Coutinho jakoi äskettäin kirjoituksen siitä, miksi alamme on linjattava ajatuksensa vastuullisuuden osalta. Jos et vielä lukenut sitä, niin löydät kirjoituksen täältä. Lisää kiinnostavia ajatuksia media- ja markkinointialan vastuullisuudesta löytyy ITV:lta ja System1:lta. Heidän Greenprint-webinaarissaan ja raportissaan pohditaan, miten mainonta voisi olla apuna ilmastokriisin ratkaisemisessa. Lue täältä lisää.

 

 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!