Tv-maailman ajankohtaisissa uutisissa puhuttavat tällä hetkellä muun muassa Netflixin tulo mainosalalle sekä CTV:n mahdollisuudet. Kurkkaa alta kaikki tuoreimmat luku-, kuuntelu- ja katseluvinkit.

Kaikki huomio ei ole samanarvoista! Mark Ritsonin mielenkiintoinen artikkeli Marketing Weekissä kertoo, miksi huomiota kannattaa kiinnittää tavoittavuuden lisäksi myös huomioarvoon.

Tiedätkö, mitkä mainosalustat nauttivat parhaillaan eniten suosiota? Kantarilta löytyy vastaus: Tuore Media Reactions Report 2022 listaa tämän hetken kuumimmat mediakanavat ja brändit sekä kuluttajan että mainostajan näkökulmasta.

Podcastien ystäville on nyt saatavilla uusi podcast-sarja tv-alan asiantuntijoilta (EGTA). Sarjassa käsitellään kaikki kuumimmat perunat, mukaan lukien suoratoistopalvelut, yhteismitallisuus ja CTV sekä muut trendit. Ideaali aamukahvin äärelle! Seuraa Spotify-linkkiä tästä.

Netflixin tulo mainosalalle on aihe, joka mietityttää monia. Ohessa Ampere Analysis pohtii EGTAn videohaastattelussa sen vaikutuksia markkinaan.

Kuinka tehokasta tv-mainonta oikein on? Samsung Ads toteutti Iso-Britanniassa kyselyn, joka vertaili mainosten sitouttavuutta mainosrahoitteisissa suoratoistopalveluissa ja televisiossa. Raportin voi ladata kokonaisuudessaan tämän linkin takaa.

Taantumapeikon nostaessa päätään asiantuntijat muistuttavat, että mainoskuluista säästäminen tulee pitkällä tähtäimellä kalliiksi sekä brändille että liiketoiminnalle. Thinktv otti peikkoa sarvista ja keräsi alan asiantuntijoiden vinkit epävarmoihin aikoihin.

Miksi aitoon ja kulttuurisesti relevanttiin mainosstrategiaan täytyy panostaa yhä enemmän? VAB on järjestänyt aiheen tiimoilta useita verkkokeskusteluja asiantuntijoiden kesken. Katso tallenteet täältä.

IAB Australian viimeisin julkaisu Ad Attention Measurement Landscape Report tarjoaa tietoa mainonnan mittauksesta keskittyen etenkin eteläiseen pallonpuoliskoon. Ajan tasalla olevan paketin mittausteknologioista ja -metodologioista voi napata talteen kätevästi IAB:n sivuilta.

Yhä useampi mainostaja luottaa CTV:n voimaan ja pyrkii tavoittamaan sen avulla uusia yleisöjä.  Trade Deskin tuottama raportti valottaa CTV-kokemuksia Iso-Britanniassa, jossa premium-sisältöjen suoratoistoon on siirtynyt jo 87 miljoonaa kotitaloutta.

Jos törmäät lukiessa uuteen terminologiaan, muista aina hyödyntää Screenforcen sanastoa, josta löydät kaikki keskeisimmät käsitteet!

 

 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää samasta aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!