Syksy tekee tuloaan, ja nyt on hyvä hetki käydä läpi kesän aikana ilmestyneet artikkelit ja tutkimukset. Tässä ajankohtainen lukupaketti tv-maailman kuulumisista!

Suoratoistopalvelut houkuttelevat tv-mainostajia yhä enemmän. Mediamittauksen asiantuntija Jon Wattsin mukaan jopa yli puolet mainosnäytöistä saattaa lähitulevaisuudessa tulla striimauksista. Miten tämä vaikuttaa tv-mittaamiseen – siitä lisää Wattsin haastattelussa.

Innovid analysoi videoiden näyttökertoja globaalisti kaikilla laitteilla. Mittaukset viime vuodelta osoittavat, että CTV on jo ohittanut näyttökerroissa mobiilin. CTV-näyttökertojen osuus oli vuonna 2021 jo yhteensä 46 prosenttia kaikista videonäytöistä. Tarkemmat luvut täällä.

ThinkTV:n tuore tutkimus käsittelee TV:n huomioarvoa. Huomioarvo on paljon tärkeämpi kuin alustalla käytetty aika. Vaikka yleisö kohtaa mainoksen uutisvirtaa selatessaan tai pre-roll-mainoksen alettua, se ei vielä tarkoita sitä, että katsoja olisi edes noteerannut mainostettua brändiä. Lataa tutkimus täältä.

Tunteet ohjaavat tekojamme ja mainostajien on tärkeää ymmärtää, kuinka vedota katsojiin tavalla, joka johtaa toivottuun toimintaan. HBT Marketingin Nancy Harhut esitteli hiljattain ThinkTV:n webinaarissa keinot, joiden avulla tämä onnistuu. Webinaariin pääset tästä.

Inflaatio on nyt kaikkien huulilla, mutta onko sillä vaikutusta myös mainostajiin? Sitä pohtii viimeisimmässä mielipidekirjoituksessaan Thinkboxin Matt Hill.

Mittauksesta kiinnostuneiden kannattaa katsoa tallenteet The State of TV Measurement Week -tapahtumasta, jossa keskusteltiin niin mittaukseen liittyvistä ongelmista kuin mahdollisuuksista tänä päivänä. Alan johtavien asiantuntijoiden ajatuksia voi kuunnella täältä.

Your Online Voices -julkaisu EDAA:lta antaa puolestaan kattavan kuvan siitä, mitkä ovat eurooppalaisten mielipiteet datalähtöisestä, personoidusta verkkomainonnasta. Kuluttajatutkimus on ensimmäinen laatuaan, ja siihen osallistui yli 1 100 keskustelijaa eri puolilta Eurooppaa. Raporttiin pääsee tästä.

Tuoretta dataa tarjoaa lisäksi Ofcomin Media Nations -raportti, joka keskittyy Iso-Britannian avaintrendeihin niin television, verkkovideoiden kuin radion ja muiden audiosisältöjen saralla. Miten VOD-sisällöt sekä audiosisältöjä tarjoavat suoratoistopalvelut muokkaavat alaa – siihen vastaukset raportista.

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!