Jotta aika ei käy kesälläkään pitkäksi, keräsimme taas yhteen kaikki tv-alan tämän hetken raikkaimmat luku- ja kuunteluvinkit. Onko televisio yhä olohuoneen sykkivä sydän myös nuorten mielestä? Mitä oppeja tarjoavat menestyneimmät tv-kampanjat viimeisen vuosikymmenen ajalta? Löydä parhaat oivallukset alta! 

  • Mainiota kuunneltavaa kaikille luoville toimistoille, mainostajille ja mediatoimistojen johtajille:  Iso-Britannian kaupallisen television puolestapuhuja Thinkbox järjesti hiljattain Cracking Creativity -tapahtuman, jossa pohdittiin mainosalan luovien toteutusten esteitä ja esiteltiin samalla kolme uutta tutkimusta. Mainostoimistostrategi Laurence Green kertoi muun muassa luovan työn kehittämisen tyypillisimmistä haasteista ja antoi käytännön suosituksia, miten luovuuden rimaa voidaan nostaa myös tv-mainonnan alalla. Paul Dyson konsulttiyritys Acceleronista kertoi puolestaan ROI:n vaikuttavuutta lisäävistä tekijöistä, luovuuden merkityksestä sekä luovuuden kaupallisten vaikutusten näytöstä. Katso tapahtuma suoratoistona.

  • Tv-ohjelmien, elokuvien, urheilun ja videopelien suoratoistokatselu netin kautta on kasvanut viime aikoina räjähdysmäisesti. Katselulaitteella ei oikeastaan enää ole edes merkitystä, sillä katsojan näkökulmasta tärkeämpiä ovat sisältö, siitä syntyvä kokemus ja sen hinta. Elämme aikaa, jolloin melkeinpä kaikki on televisiota. Tv:n uutta aikakautta pohtii Media Postin kolumnissaan Simulmedian toimitusjohtaja Dave Morgan.

  • Mediakenttä pirstaloituu, uutta teknologiaa tulee taukoamatta ja samalla kuluttajien luottamus talouteen heikkenee. Tällaisina aikoina voi tuntua järkevältä panostaa riskittömiin kanavavalintoihin. Monille tämä tarkoittaa keskittymistä vain digiin. Miksi tv-mainontaan kannattaa kuitenkin yhä investoida? Siitä lisää Wavemakerin Dominic Charlesin The Media Leaderiin kirjoittamassa mielipidekirjoituksessa.

  • Podcast-rintamalla uutta kunneltavaa tarjoaa Let's Do The Right Thing. Podcastin vieraana kävi nimittäin Thinkboxin Lindsey Clay, joka puhui haastattelussa muun muassa strategioista, innovaatioista, datasta sekä omista tv-suosikeistaan. Klikkaa podcastiin tästä.

  • Jopa 74 prosenttia nuorista eurooppalaisista on sitä mieltä, että olohuone ilman televisiota näyttää jokseenkin kolkolta. Tämä kävi ilmi RTL AdAlliancen tuoreesta eurooppalaiseen CTV-katseluun keskittyvästä tutkimuksesta. Mitä muuta The New Life of the Living Room -tutkimus kertoi? Siitä lisää tässä videokeskustelussa

  • Miten tv-mainoskampanjat auttavat brändejä kasvamaan ja saavuttamaan parempia tuloksia? VAB kävi läpi 23 raporttia yli 10 vuoden ajalta ja puristi niistä parhaat opit 25 kohdan listaksi. Tutustu esimerkkeihin tuoreen yhteenvedon kautta täällä.

  • Tutkimuspöydän äärelle on istahtanut myös Magnite, jonka The Rise of Streaming TV: An In-Depth Look at How Streaming TV is Evolving in the Nordics -raportti osoittaa, että jopa 78 prosenttia pohjoismaisista tv-katsojista katsoo suoratoistotelevisiota. Suoratoisto on siis tällä hetkellä suosituin tapa katsoa televisiota niin Tanskassa, Suomessa, Norjassa kuin Ruotsissa. Kurkkaa koko tutkimus täältä.

  • Elokuva- ja tv-toiminta on käynyt viime vuosina läpi valtavan digitaalisen murroksen. Media-analyytikko Johanna Koljonen pohtii alan tulevaisuutta Nostradamus 2023 -raportissa otsikolla Kaikki muuttuu kerralla. Raportti analysoi toimialaa lähivuosina muokkaavat trendit tekoälyteknologioita ja pandemian jälkimaininkeja unohtamatta. 

 

 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!