Kesää kohti mennään, ja taas on julkaistu monen monta kiinnostavaa tutkimusta ja artikkelia TV-alalta. Tässä tuoreet nostomme!

Jäikö Global TV Groupin järjestämä Leadership-tilaisuus Orlando Woodin kanssa väliin? Ei hätää – webinaaritallenteen ”Playbook for Effective Advertising” -tapahtumasta voi katsoa myös jälkikäteen täältä.

Kuka voittaa striimauskisat? Kuinka paljon AVOD syö tuloja lineaariselta televisiolta? Näitä ja monia muita aiheita käsittelee Egtan tuore asiantuntijoihin keskittyvä haastattelusarja, jossa pääsi viimeksi ääneen media-analyytikko Ian Whittaker.

Perinteinen mainonta on tehnyt vahvan paluun markkinointiin ja kasvaa ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin, miksi näin? The Harvard Business Review’n artikkeli tutkii, mitkä tekijät vaikuttavat trendin taustalla. 

Canadian Media Manifesto -huippukokouksessa keskusteltiin huhtikuussa asiantuntijoiden kesken Kanadan mediatilanteesta. Miten kanadalaiset kuluttavat uutisia? Ovatko uutiset sopiva ympäristö brändeille? Näihin kysymyksiin vastaa Think TV:n tuore kooste, jonka voi ladata täältä.

Eikä unohdeta eurooppalaisten olohuoneita: Smartclipin ja RTL AdConnectin toteuttama ”The New Life of the Living Room” -tutkimus perehtyy siihen, kuinka eurooppalaiset kuluttavat mediaa ja mitkä ovat asenteet mainontaa kohtaan eri alustoilla. 

Bränditurvallisuudesta kiinnostuneille on puolestaan tarjolla Global Alliance for Responsible Median järjestyksessään jo kolmas raportti siitä, kuinka turvallisia eri mainosalustat ovat niin kuluttajien kuin brändien kannalta. GARM Aggregated Measurement Report Vol. 3 on ladattavissa täältä

Alusta, jolla mainos näkyy, vaikuttaa vahvasti siihen, kuinka aktiivisesti yleisö kiinnittää siihen huomiota, kertoo Finecastin ja Amplified Intelligencen tuore tutkimus ”Thinking inside the box”. Televisiomainontaan kiinnitetään tulosten mukaan huomiota selvästi aktiivisemmin ja myös pidempään kuin digitaalisilla alustoilla julkaistuihin mainoksiin. Siitä lisää täällä

Sitten ehkäpä tämän kuun massiivisin datapaketti: DoubleVerifyn uusi Global Insights Report 2022. Raporttia varten on tarkasteltu mainonnan tuloksia maailmanlaajuisesti. Mukaan mahtui kaikkiaan 2100 brändiä 80 maasta. 

Uutta on julkaissut myös European Audiovisual Observatory. Missä määrin eri Euroopan maissa toimivien VOD-palveluiden täytyy investoida eurooppalaisiin tuotantoihin?  Siihen vastaa raportti VOD-palveluiden velvoitteista Euroopassa. 

Hyviä lukuhetkiä!

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!