Tv-maailmaa ovat puhuttaneet tänä keväänä monipuolisesti niin brändinrakennus kuin tv-mainonnan tehokkuus. Tässä tuore paketti kiinnostavimpia oivalluksia ja mieleenpainuvimpia uutisia viime viikoilta. 


  • Ehrenberg-Bass-instituutin kansainvälinen johtaja, professori Jenni Romaniuk, kävi huhtikuussa CMO Uncensored -podcastin vieraana puhumassa uudesta kirjastaan Better Brand Health. Kirja on suunnattu kaikille, jotka haluavat parantaa brändinsä kuntoa mittausten avulla. Muistiin samalla, että podcastin juontaja Jon Evans vieraili juuri Helsingissä Screenforce Dayn puhujana. Seuraa sivujamme, sillä tallenne tapahtumasta on saatavilla pian!

  • Saisiko sitten olla asiantuntijanäkemyksiä markkinoinnin nykyisistä ja tulevista trendeistä? Egta on julkaissut Expert-podcastinsa uuden jakson, jossa pääsi tällä kertaa ääneen media-analyytikko Brian Wieser. Haastattelussa käytiin läpi niin suoratoistopalvelut, äänivallankumous kuin kuumimmat teknologiat tekoälystä metaversumiin.  
  • Video Advertising Bureau on puolestaan lanseerannut VAB Streaming Video Insights Hubin, joka tarjoaa tuoretta tietoa suoratoistovideoiden maailmasta. Säännöllisesti päivittyvästä tietopankista löytyy ajankohtaisia tilastoja, analyysejä, webinaareja, vinkkejä ja paljon muuta aiheeseen liittyvää. Erinomainen lisäys kirjanmerkkipalkkiin!  

  • Thinkboxin julkaiseman "Trends in TV 2022-2023" -raportin mukaan tv-mainonnan investoinnit Isossa-Britanniassa jatkavat kasvuaan, ja tv-mainontaan panostaminen kannattaa yhä vahvasti. Julkaisusta selviää, miksi näin on ja mitä tämä merkitsee sekä tv-katselulle että mainonnalle tulevaisuudessa. Nappaa se talteen tästä

  • Les Binet’n Thinkboxin sivuille kirjoittama tuore artikkeli tarjoaa puolestaan ohjeita ja oivalluksia mainontaan vaikeina aikoina. Taloudellisen epävarmuuden vallitessa on tärkeää, että mainontaa ei nähdä pelkkänä kulueränä, vaan arvokkaana investointina, jolla on positiivinen vaikutus myyntiin. Artikkeli luettavissa täällä

  • Peter Field analysoi Thinktv:lle Effie Canada -ehdokkuuksia. Field kertoo The Alchemy of Effectiveness -videolla, mitkä kampanjaelementit tuottavat suurimmat liiketoimintavaikutukset, mikä on television rooli tässä kokonaisuudessa ja miksi hän yhä muistuttaa lyhytkestoisten kampanjoiden vaaroista. Videon ohella esityksestä löytyy myös ladattava esitys.  

  • Kansainvälinen bestseller-kirjailija ja entinen suoratoistopalvelujohtaja Matthew Ball on julkaissut ilmaisen, runsaasti tilastotietoa sisältävän minikirjan “The Streaming Book”. Teos käsittelee niin kutsutun suoratoistosodan menneisyyttä, nykytilaa ja tulevaisuutta. Sukella syvemmälle suoratoistopalveluiden maailmaan tästä.

  • Antenna on julkaissut ensimmäisen osan uudesta, kvartaaleittain ilmestyvästä raporttisarjastaan Antenna's State of Subscriptions. Sarja keskittyy tulevissa osissaan eri toimialoihin ja tarjoaa monenmoista tietoa tilauspalveluista. Ensimmäisessä Premium SVOD -raportissa pureudutaan tilaajarahoitteisiin palveluihin.

  • Lopuksi vielä asiaa FAST-mainonnasta (free ad-supported streaming TV). Marion Ranchetin Streaming Made Easy -uutiskirjeen huhtikuun numero tarjoaa nimittäin kattavan katsauksen FAST-maastosta juuri nyt. Tartu siis tilaisuuteen ja tutustu siihen tarkemmin täällä

 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!