Tv-kentällä puhuttaa nyt suoratoistopalveluiden muuttuva maasto, mainonnan tavoittavuus sekä lainsäädäntö. Tässä alan kiinnostavimmat julkaisut ja artikkelit maailmalta, Super Bowlia unohtamatta!


Global TV Groupin järjestyksessään kolmas Focus On -tutkimuskokoelma tarjoaa jälleen mielenkiintoisen yhteenvedon tämän hetken kuumimmista kansainvälisistä tutkimuksista. Kokoelman aiheena on tällä kertaa huomioarvo etenkin tv-mainonnassa. Yhteenvetoon voi tutustua kätevästi suomeksi Screenforcen blogissa.

The Video Advertising Bureaun (VAB) tuore ”You Oughta Know” -tiivistelmä kertoo puolestaan kaiken oleellisen siitä, mitä tv-mainonnan vahvuuksista tarvitsee tietää juuri nyt. Onko tavoittavuus kaikissa kanavissa yhtä arvokasta? Onko videomainonta tehokkaampaa kuin muu mainonta? Vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin tässä.  

NFL-kauden päättävä Super Bowl tunnetaan huikeana spektaakkelina, jossa kilpaillaan paitsi amerikkalaisessa jalkapallossa, myös kovatasoisessa mainonnassa. Thinkbox kyseli luovien suunnittelijoiden mielipiteitä tapahtuman annista ja laati sen perusteella paketin, joka valottaa, mitkä olivat tämän vuoden Super Bowl -mainonnan avainteemat ja kuka onnistui käyttämään mainosaikansa parhaiten.
 
Suoratoistopalvelujen kilpailu katsojista jatkuu. Ketkä ovat todennäköisimmät voittajat, ketkä häviäjät? Miksi myös media- ja teknologiayhtiöt haluavat ehdottomasti osansa markkinoista? Egtan tiimi keskusteli aiheesta alan asiantuntijana tunnetun Ian Whittakerin kanssa Egta Expert Seriesin viimeisimmässä jaksossa, jonka voi kuunnella muun muassa Spotifysta.  

Uudet kansainväliset tutkimustulokset innoittivat mediatoimisto Mediabrandsin tutkimaan mainonnan ammattilaisten mediamieltymyksiä Alankomaissa. Tutkimustoimisto Motivactionin toteuttamaan kyselyyn tuli 265 vastausta, joista voidaan päätellä, että moni yliarvioi verkkomedian tavoittavuuden ja aliarvioi samalla perinteisen median tavoittavuuden. Lisätietoa tutkimuksesta (hollanniksi) löytyy Screenforcen Alankomaiden sivuilta, ja raportin (myös hollanniksi) voi ladata Motivactionin sivuilta
 
Euroopan audiovisuaalinen observatorio on julkaissut kaksi tutkimusta, joissa vertaillaan videojakopalveluita koskevaa lainsäädäntöä Euroopan maissa. Miten verkkomainontaa säännellään? Millä tavoin eurooppalaista yleisöä suojellaan haitallisilta sisällöiltä? Kumpaankin raporttiin pääsee tutustumaan observatorion sivuilla.

Tv-kentän muutokset puhuttavat myös Australiassa. Varsinkin BVOD-sisällöille on nyt kysyntää. ThinkTV:n Kim Portrate jakoi Mediaweekille näkemyksensä alan viimeisimmistä käänteistä ja erityisesti siitä, miten kanavat vastaavat yleisön toiveisiin aikana, jolloin katselutavat uudistuvat voimakkaasti. 

Suoratoistopalvelut keräävät lisää suosiota varsinkin pitkäkestoisten premium-sisältöjen saralla. VAB listasi kuumimmat trendit, jotka mainostajien on syytä huomioida tulevissa mainosstrategioissaan ja -kampanjoissaan. Julkaisusta selviää samalla, mikä suoratoistopalvelu kasvaa parhaillaan ripeimmin. 

Proteiinipommina pohjalla: suoratoistopalveluiden urheilutarjonta. Siihen on nimittäin perehtynyt Ampere Analysis. Tutkimusyhtiön tuore raportti avaa striimattavien urheilutapahtumien kehitystä ja striimaamisen vaikutusta alaan laajemmin. Mukaan on sisällytetty myös kiintoisa analyysi keskeisten alustojen strategioista, sopimuksista sekä tulevaisuudennäkymistä. 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!