Vuoden lähestyessä loppuaan on päivänvalon nähnyt paitsi moni uusi tutkimus, myös useampi tulevaa ennustava raportti. Mistä tv-alalla puhutaan juuri nyt? Tässä kansainvälisen uutiskentän kiinnostavin anti marraskuulta.

  • Egta julkaisi Maailman televisiopäivän kunniaksi huomiotalouteen keskittyvän asiantuntijakeskustelujen videosarjan. Virtuaalilavalle mainonnasta ja mittauksesta keskustelemaan nousivat Effectv:n Pooja Midha, Human Venturesin Joe Marchese, The Attention Councilin Andy Brown ja OMG:n Nicolas Grand. Haastattelut voi katsoa Egtan verkkosivuilta, ja podcastit ovat kuunneltavissa Spotifyn ja Applen palveluista.

  • Thinktv:ltä on tarjolla kaksi uutta tutkimusta Kanadasta: tv:n hyötyjä verkkobrändeille kartoittava A TV Playbook for Online Brands in Canada sekä mittaukseen keskittyvä Metrics that Matter: A Canadian Brand Lift Study. Tutkimuksiin pääsee tutustumaan webinaarien kautta täältä.

  • Miten brändit pärjäävät vaikeina aikoina? Ketkä pääsevät niiden yhdeksän prosentin joukkoon, jotka menestyvät myös taantuman jälkeen? Mark Ritson ja System1:n Jon Evans keskustelivat aiheesta Ritson on Recession -webinaarissa.

  • Mainontaa taantumassa käsittelee myös The Global TV Groupin tuore Focus On -katsaus, joka tarjoaa alan kansainvälisten huippujen ajatuksia epävarmoihin aikoihin sekä vinkkejä brändeille menestyksen rakennukseen. Koko paketti on ladattavissa tästä.

  • Amplified Intelligence toteutti VIA Belgiumin tilauksesta tutkimuksen videomainonnasta Belgiassa. Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa keskityttiin suoratoistopalvelujen ja Youtuben mobiilikäyttöön. Tulokset esitteli Karen Nelson-Field. Webinaarin voi katsoa VIA Belgiumin verkkosivuilta ja esitykseen pääsee tutustumaan täältä.

  • Thinkbox, Channel 4, ITV ja Sky selvittivät yhdessä PwC:n kanssa suoratoistopalvelujen kaupallisia kysymyksiä – miten niitä käytetään ja mitä kertovat kampanjatulokset. BVOD in focus: planning for success -tapahtuman antiin voi tutustua Thinkboxin sivuilla.

  • Trendiraportit ovat taas täällä! Kuinka suuren osuuden televisio vie kuluttajan mediapäivästä? Olemmeko kaikki metaversessä jo 2023? Activaten Tech & Media Outlook -katsaus ennustaa teknologia- ja mediateollisuuden tärkeimmät trendit.

  • Dentsun Media Trends -raportti pureutuu puolestaan isoihin teemoihin. Säästö- ja tehostustarpeet ajavat muutosta eteenpäin niin sisällöissä kuin kanavissa, ja mainospohjainen striimaus herättää yhä enemmän kiinnostusta. Samalla korostuu myös huomiomittauksen tarve. Miltä näyttää tulevaisuus Dentsun silmin? Raporttiin voi tutustua tästä.

  • Katsauksen tulevaan tarjoaa myös Kantar. Kantarin Media Trends and Predictions 2023 Report keskittyy tällä kertaa viiteen pääteemaan: katselun tulevaisuus, nousevat kustannukset, datan tuloksellinen hyödyntäminen, uudet teknologiat sekä nollapäästötavoite.

  • Pitäisikö eri alustojen videomainosnäyttöjä tarkastella yhtäläisesti? Tähän tarjoaa vastauksen VAB:n tuore opas Why All Impressions Aren’t Created Equal & What It Means for Video Measurement.
Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!