Vuoden harmain kuukausi häämöttää, mutta päiviä piristämään löytyy onneksi paljon mielenkiintoista luettavaa  sekä tapahtumia, joita odottaa. Tästä paketista löydät ajankohtaista tietoa tv-maailman tuoreimmista tutkimuksista, webinaareista ja monesta muusta. 

 • Maailman televisiopäivä on jo nurkan takana! Tänä vuonna teemana on huomio – miten televisio kiinnittää huomion laadukkaaseen viihteeseen, yhteiskunnallisiin kysymyksiin, uutisarvoisiin tapahtumiin ja muuhun. Aihe korostaa myös huomion kasvavaa merkitystä mainostajien mittarina. Levitä sanaa ja osallistu World TV Day -juhlaan 21. marraskuuta. 

 • Ison-Britannian mediavalvontaviranomainen Ofcom on julkaissut esikoisraportin ensimmäisestä vuodesta, jonka aikana se on säännellyt valikoituja videonjakoalustoja, kuten TikTokia, Snapchatia, Twitchia, Vimeota ja OnlyFansia. Sisällönkäsittelysääntöjen tarkoituksena on suojella alaikäisiä ja muita henkilöitä katsomasta haitallista käyttäjien tuottamaa videosisältöä verkossa. Lataa raportti täältä.
 • Comcast Advertisingin uusimmassa TV Makes Memories -raportissa korostetaan, miten mainoksilla on tv-ympäristössä ainutlaatuinen kyky saada katsojat muistamaan mainokset. Yhteistyössä MediaSciencen kanssa tehdyssä tutkimuksessa selvitetään, miten erityyppiset mainokset lisäävät sitoutumista ja vaikuttavat muistiin. 
   
 • VIA Belgium on pyytänyt huomiotutkimusyritys Amplified Intelligencea tutkimaan videomainontaa Belgiassa. Tutkimuksen ensimmäinen vaihe on nyt valmis. Siinä keskitytään BVOD:iin ja YouTubeen mobiilissa. Professori Karen Nelson-Field esittelee ensimmäiset tulokset webinaarissa 10. marraskuuta klo 10.00 Suomen aikaa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin täällä. 
   
 • Thinkboxin toimitusjohtaja Lindsey Clay kertoo The Media Leaderin artikkelissa, mitä elintärkeä neljäs vuosineljännes tuo tullessaan tv-mainonnalle ja mitä Netflixin tuleva mainostaso merkitsee kaupallisille lähetystoiminnan harjoittajille. Thinkboxin tutkimus- ja suunnittelujohtaja Matt Hill kertoo tässä artikkelissa, miten eri mediakanavat tarjoavat hyvin vaihtelevia tuottoja. 
   
 • VAB:n toimitusjohtaja Sean Cunningham johti viime kuussa paneelia Big TV -konferenssissa. Paneelin teemana oli Cross-Platform TV Measurement Has Arrived. Here's What You Need to Know, joka tarjosi ylimmille johtajille mahdollisuuden löytää media-alalle ratkaisuja kuluttajien käyttäytymisen jatkuvassa muutoksessa. 
   
 • FAST (free ad-supported streaming TV) on uusi kaapeli! Mainontaa, mediaa, markkinointia ja striimauksia analysoiva TVREV on julkaissut raportin ja aloitusoppaan niille, jotka ovat uteliaita ilmaisten mainosrahoitteisten suoratoistotelevisiopalveluiden nopeasta kasvusta, sekä niille, jotka ovat jo syvällä asian ytimessä. Raportti perustuu noin sadan keskeisen alan johtajan kanssa käytyihin keskusteluihin, ja siinä selvitetään uuden FAST-ekosysteemin rakennetta, tärkeimpiä toimijoita sekä niiden etuja ja suhteita muihin keskeisiin toimijoihin.  
 • Tv-mainonnan kansainvälinen huipputapahtuma The Future of TV Advertising Global järjestetään Lontoossa 6.–7. joulukuuta.  Screenforce tarjoaa tapahtumaan alennuskoodin, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Löydät ilmoittautumislinkin Screenforcen sivuilta 
Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!