Vuoden 2023 alussa kansainvälisellä mediakentällä on uutisoitu muun muassa CTV-mainonnan kasvusta, yleisömittauksen muuttuvista tarpeista sekä suoratoistopalveluiden näkymistä uudessa markkinatilanteessa. Tässä tuore katsaus tv-alan viimeisimpiin tutkimuksiin, raportteihin ja haastatteluihin.

Katsojien huomion kiinnittävät parhaiten mainokset, jotka tempaavat mukaansa ja onnistuvat sitouttamaan yleisön hyvin. Haastavina aikoina mainostajat tarvitsevat katsojien tavoittamiseksi kuitenkin myös uusia strategioita. Niistä uutisoi tällä kertaa Ad Age, joka listasi alkaneen vuoden merkittävimmät trendit – yhtenä niistä muun muassa CTV-mainonnan kasvu. 

Netflixin uudet toimitusjohtajat Ted Sarandos ja Greg Peters antoivat hiljattain yhteishaastattelun Bloombergille ja kertoivat ajatuksiaan muun muassa mainonnasta sekä suoratoistopalveluiden näkymistä lähitulevaisuudessa. Pärjäävätkö kaksi toimitusjohtajaa paremmin kuin yksi? Miten Netflix aikoo kasvaa jatkossa? Haastattelu luettavissa Bloombergin sivuilta.

Striimaustrendeihin on perehtynyt myös VAB listaamalla alan tärkeimmät trendit, joista mainostajien on hyvä olla tietoisia vuonna 2023. Mikä kansainvälinen suoratoistopalvelu kasvaa nyt muita nopeammin? Miten mainosrahoitteiset palvelut vertautuvat maksullisiin palveluihin? Raportti Setting The Stage kertoo vastaukset.
 
Yleisömittaus Iso-Britanniassa kehittyy. Mittauksesta vastaava taho BARB aikoo laajentaa paneeliaan Ipsosin avulla. Tällä hetkellä otoksessa on mukana 5150 kotitaloutta, mutta ensi vuonna niitä luvataan olevan jo 7000. Ipsos-kumppanuuden puolesta puhui muun muassa Ipsoksen innovatiivinen ja joustava lähestymistapa sopivien paneeliperheiden löytämiseen, kertoo Daily Research News Online.

Yleisömittaus nousi esille myös Advertising Research Foundationion tuoreessa DASH-tutkimuksessa (Universe Study of Device and Account Sharing). Tutkimusdatan mukaan tv-sisältöjä katsellaan Yhdysvalloissa yhä enemmän eri laitteilta, eikä television omistaminen ole enää itsestäänselvyys etenkään nuoremmille sukupolville. Mitä muutoksia on samalla tapahtunut suoratoistopalveluiden tilauksissa ja mitä tapahtuu CTV-rintamalla – siitä lisää tutkimuksessa.
 
Huomioarvotutkimuksissa mennään tällä hetkellä vauhdilla eteenpäin. Miksi huomioarvon mittaus on tärkeää ja mitä brändien kannattaa tietää siitä juuri nyt? Egtan Expert Series -podcast avaa kehitystä Human Venturesin Joe Marchesen kanssa. Jakson voi kuunnella esimerkiksi Spotifysta. Kuunneltavaa löytyy myös podcast-sarjan aiemmista jaksoista, joiden vieraina ovat olleet muun muassa Kantarin Bas de Vos sekä Eshapin Evan Shapiro. 

Thinkboxin Matt Hill on puolestaan huolissaan siitä, että Lumen-dataa voidaan helposti tulkita väärin. Hill korostaa mielipidekirjoituksessaan, ettei huomioarvoa pidä sekoittaa mainonnan näkyvyyteen ja avaa, mitä tämä tarkoittaa  mainonnan mittauksen kannalta.

Mittauskysymyksiin on tarttunut myös GFK. Mitä mainosala kaipaa yleisömittaukselta juuri nyt? Mitkä ovat mittauksen suurimmat haasteet ja mitä ratkaisuja niihin on odotettavissa tulevaisuudessa? GFK keräsi yhteen alan asiantuntijoiden näkemykset sekä mainonnan myyjän että ostajan näkökulmasta. Selvityksessä oli mukana myös Screenforce Finlandin oma Anna Lujanen!

Egtan tiimi on saanut valmiiksi uuden Creative Total TV Cases -julkaisun, joka esittelee kiinnostavimmat Total TV -kampanjat ympäri maailmaa. Kampanjoissa korostuvat erityisesti luovuus sekä kestävä kehitys. 

European Audiovisual Observatoryn vuosiraportti valottaa puolestaan AV-alan trendejä. Raportti listaa alan keskeisimmät toimijat Euroopassa tällä hetkellä ja tarjoaa myös tuhdin paketin tuoretta tilastotietoa esimerkiksi markkinaosuuksista.




 

Picture of Screenforce

Screenforce

Olemme suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Meidät perustivat MTV, Sanoma Media Finland, Warner Bros. Discovery ja Disney. Olemme television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö. Tavoitteemme on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi muiden maiden Screenforcejen, egta:n ja Global TV Groupin kanssa.

Lue lisää aiheesta

ikoni-liity-postituslistalle

Haluatko ajankohtaiset uutiset sekä tiedon tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle!