Parhaat sekunnit on Screenforce Finlandin, Markkinoinnin, Teknologian ja Luovuuden Liiton (MTL) ja Mainostajien Liiton yhteinen tv-mainoskilpailu, joka nostaa esiin Suomen parhaita mainosfilmejä.

Hyvä mainoselokuva koskettaa, päätyy puheenaiheeksi kahvihuoneeseen ja saa kassakoneen kilisemään. Suomessa tuotetaan vuosittain kymmeniä laadukkaita mainosfilmejä, joiden luovuus saa kaupan käymään.

Aiemmin Kauden parhaina sekunteina tunnettu uusi Parhaat sekunnit -kilpailu on palkinnut suomalaista luovaa tv-mainontaa jo vuodesta 1994. Vuoden 2019 alussa kilpailu uudistui nykyiseen muotoonsa, ja sen tavoitteeksi kirkastui suomalaisen mainoselokuvan nostaminen.

Vuosittain kolmella kaudella Parhaat sekunnit -tuomaristo valitsee viisi parasta mainosta, joista koostetaan 15 parhaan tv-mainoksen shortlist. Tältä shortlistiltä valitaan kunkin kauden voittaja.

Kausittainen tuomaristo koostuu kahdeksasta mainonnan suunnittelun ja tuotannon ammattilaisesta.

Koko vuoden voittajan päättää Voitto-gaalan tuomaristo, ja voittaja myös julkistetaan gaalassa. Voittaja saa maineen ja kunnian lisäksi ilmaista TV-mainosaikaa.

Kilpailu kiinnittää huomiota näihin tekijöihin:

  • erottuvuus, mieleen jäävyys
  • luovuus, omaperäisyys, idea
  • kyky viestiä haluttua sanomaa
  • toteutus (kuvaus, ohjaus, leikkaus)
  • esiintyjät, lokaatio
  • musiikki, muu äänimaailma 

Ilmoittautuminen kilpailuun

Ilmoittautuminen tapahtuu spotteja kanaville toimitettaessa. Spotgate–palveluun on tehty erillinen ilmoittautumisruutu, jonka merkitsemällä työ osallistuu Parhaat Sekunnit -kisaan. Tämän lisäksi jokaisen osallistujan tulee täyttää kilpailulomakkeeseen laskutustiedot.

Kilpailujaksoja on kolme: tammi-huhtikuu, touko-elokuu, ja syys-joulukuu.

Deadlinet:

  • Kevätkauden ilmoittautuminen päättyy 30.4.
  • Kesäkauden ilmoittautuminen päättyy 31.8.
  • Talvikauden ilmoittautuminen päättyy 31.12.

Kisaan voivat ilmoittautua TV-mainokset, jotka on esitetty MTV:n, Nelonen Median, Discovery Channelin tai Fox Networks Groupin kanavilla. Ilmoittautumisesta veloitetaan on 150 €/spotti tai 200 €/sarja (+alv), mikä kattaa järjestely- ja tuomaristokulut.

Tarkemmat kilpailun säännöt löydät täältä.

Lisätiedot kilpailusta:
Anna Lujanenanna.lujanen@screenforce.fi,
puh 040 527 4734

 

Täytä lomake alla ja ilmoittaudu